O3 is een absolute plus voor Rivierenbuurt

Van 14 t/m 17 oktober viert de Haagse Rivierenbuurt feest. Met de opening van O3 krijgt de wijk er namelijk een prachtig multifunctioneel centrum bij. “Een unieke ontmoetingsplek voor jong en oud, met de kinderen als stralend middelpunt”, aldus schooldirecteur John Verhoef.

In de Brede School Plus werken de Jan van Nassauschool, Dak kindercentra en welzijnsorganisatie Zebra nauw samen met diverse andere partners zoals sportverenigingen en wijkorganisaties. Buurtbewoners kunnen er naast onderwijs en buitenschoolse opvang ook terecht voor workshops, de huisarts of gewoon voor een praatje onder het genot van een heerlijk kopje koffie.

Ontwikkelen, Ontdekken en Ontmoeten

“O3 wil de huiskamer van de wijk zijn”, gaat Verhoef verder. “Een plek waar Ontwikkelen, Ontdekken en Ontmoeten centraal staan. Het logo laat dit zien: drie O’s, of eigenlijk O tot de derde macht. Want de activiteiten in O3 versterken elkaar. En dragen bij aan de ontplooiing en persoonlijke groei van kinderen, en bewoners. Een absolute plus voor de Rivierenbuurt”.

Programma openingsweek

O3 is een locatie waar ‘vanzelfsprekend’ iets gebeurt, waar de wijk samenkomt, feest wordt gevierd en evenementen plaatsvinden. Om te beginnen met de festiviteiten rond de officiële opening.

• 14 oktober: officiële opening voor genodigden door wethouder van onderwijs Ingrid van Engelshoven.
• 15 en 16 oktober: feest voor de kinderen met een keur aan workshops en activiteiten, zoals streetdance, zang en circuit met circusactiviteiten.
• 17 oktober: opent O3 voor de wijk van 13.00-17.00 uur met o.a. een open podium voor talenten, diverse sport en spel activiteiten voor de jeugd, een theatervoorstelling, er komt een draaiorgel en rondleidingen voor iedereen die een kijkje wil komen nemen.

Locatie aan de Playground van de Toekomst

Het splinternieuwe wijkgebouw ligt aan de Zaanstraat vlak tegenover de Playground van de Toekomst van de Richard Kraijeck foundation, die sinds vorig jaar al door de wijkkinderen in gebruik is genomen. Deze uitdagende speeltuin heeft als thema ‘Into the Wild’ en brengt een stukje wilde natuur middenin de stad.

O3 heeft bijgedragen ontvangen van: Oranje Fonds, Fonds 1818, Levi Lassen, Jantje Beton en Haags Groene Kruis Fonds.

Openingstijden Live Chat

Maandag 13.00 - 15.00 en 19.00 - 21.00 uur
Dinsdag 13.00 - 15.00 en 19.00 - 21.00 uur
Woensdag 13.00 - 15.00 uur
Donderdag 13.00 - 15.00 uur


Chat voor jongeren klik hier