Jonge wereldleiders bijeen in Buurtcentrum Octopus

Op vrijdagavond 19 oktober ontving personeel van Zebra welzijn, in Buurtcentrum Octopus,  60 ‘young wordleaders’ uit alle delen van de wereld. Tijdens een driegangendiner gingen zij in gesprek met 40 buurtbewoners en jongeren.De avond werd georganiseerd door Resto van Harte en Zebra. 10 vrijwilligers van Octopus hielpen mee met de bereiding van het diner en serveerde uit in samenwerking met stichting Afrasya. Kinderen van de muziekschool 1001 Nachten uit de Schilderswijk, verzorgden een concert. De jonge wereldleiders waren deelnemers aan de Young World Summit, die deze maand plaatsvond in Den Haag. Tijdens de Summit voerden 1900 zeer betrokken jongeren tussen de 18 en 30 jaar en van diverse nationaliteiten, gesprekken over wereldvraagstukken zoals armoede, klimaat, duurzaamheid en honger om hiermee verandering te creëren  

Bewondering
‘Tijdens het diner was er verwondering, bewondering en enthousiasme over het sociaal werk in Den Haag. Over onze doelgroepen en wat we bereiken met ons werk. Vanuit Zebra deelden wij met hen ervaringen en inspiratie over de wijze waarop wij helpen om mensen sterker te maken en onze omgeving mooier en vreedzamer te maken.’ aldus Patrick van der Want (Zebra).

Geraakt
De jonge leiders waren geraakt door de warme ontvangst, de maaltijd, de muziek en het enthousiasme van de kinderen. Aan de tafels werd gesproken met ‘handen en voeten’ en vooral Google translate. Er was ontroering, applaus en een groot dankjewel.
Deze zogeheten community dinners vonden plaats op acht locaties in Den Haag, waaronder ook Zebra locatie Buurtcentrum de Heldenhoek.

Openingstijden Live Chat

Maandag 13.00 - 15.00 en 19.00 - 21.00 uur
Dinsdag 13.00 - 15.00 en 19.00 - 21.00 uur
Woensdag 13.00 - 15.00 uur
Donderdag 13.00 - 15.00 uur


Chat voor jongeren klik hier