Journalistiek, fotografie en video

De Wijktijgers, kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar, leren onder begeleiding van het jeugdwerk van Zebra en gastdocenten de beginselen van journalistiek, fotografie en video.

Wijktijgers kinderpersbureau

De workshops en de Wijktijgers Kinderpersbureaus stimuleren de leerlingen om samen hun kennis, talent, creativiteit en verantwoordelijkheidsgevoel verder te ontwikkelen. Ze werken aan een gezamenlijk eindproduct zoals een magazine, nieuwsbrief of videoreportage. Daarnaast leren zij vaktechnische vaardigheden over het gebruik van foto- en videocamera’s, hoe ze een interview moeten houden en een verslag moeten schrijven. Levensecht leren is een belangrijk onderdeel van de workshops en de kinderpersbureaus. 

De deelnemers/leerlingen gaan onder begeleiding van de vakdocent en begeleiders de wijk in om daar (foto of video)reportages te maken. De jonge journalisten leren (straat)interviews te houden en gaan op werkbezoek bij een organisatie in de buurt die aansluit bij het gekozen thema. Kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar zijn op woensdagmiddag van harte welkom om als jonge journalist plaats te nemen in de redactie van het kinderpersbureau. In de Schilderswijk in Centrum Octopus en stadsboerderij Schildershoeve, in Transvaal in Centrum Bario. Bezoek ook eens het Wijktijger weblog.

Meer informatie

U kunt contact opnemen met: Peter Behagel, Projectcoördinator Wijktijgers Den Haag, 06 - 53 95 42 25 of ph.behagel@zebrawelzijn.nl.

//Het project Wijktijgers is ontwikkeld door Hoedje van Papier en wordt in Den Haag georganiseerd en uitgevoerd door Zebra./

Openingstijden Live Chat

Maandag 13.00 - 15.00 en 19.00 - 21.00 uur
Dinsdag 13.00 - 15.00 en 19.00 - 21.00 uur
Woensdag 13.00 - 15.00 uur
Donderdag 13.00 - 15.00 uur


Chat voor jongeren klik hier